Mia

Mamma Ninni

Pappa Morgan

Mia, Cara Cariña, men ännu utan namn annat än jente


Ett yrväder med mycket energi, leklystnad och spring i benen.

Stort behov av gos och närhet. Om hon tror att hon är ensam så ger hon hals. Då man svarar kommer hon rusande och kastar sig i famnen för akut gos; buffa panna, nos, näsa. Mycket pratig och artikulerad. Hon har god förmåga och uppfinningsrikedom då det gäller att tala om vad hon vill.


Den norska fisken som hon fick med sig från Irene då hon flyttade till oss, har varit en mycket kär leksak för bus och apport om och om igen. Den har fått genomgå reparation om och om igen, men till sist gick det förstås inte längre. Trist och saknad tycker Mia, men kanske bortglömd vid det här laget.


Första besöken ut i trädgården våren 2020.


Mia har stor upptäckarglädje vad gäller omgivningarna, som hon får göra i sällskap med någon av oss människor. Vi gör turer tillsammans i skogen nära där vi bor. Hon är van att vi håller sällskap och verkar trygg med det. Det går att släppa henne med sitt fyra meter långa orangea band efter sig. Hon rusar gärna iväg en bit, men väntar sedan på att vi skall komma ikapp.

Då vi tar i bandet och markerar färdriktning med ett litet ryck, så följer hon gärna med dit vi vill. Selen och bandet har f.ö. blivit en leksak för henne, stundtals även inomhus. Hon är duktig på att dra ut det runt stols– och bordsben så att det blir lagom långt att springa efter dess ände, som hon själv drar undan framför sig. Fort kan det gå.


Bra på att klättra.


Mia har mycket krut i benen ute i trädgården. Fenomenala rusningar över gräsmattan, varefter handlöst (heter det så) hopp upp i ett träd och full fart upp tills bara ett 4 meter långt orange band syns en bit upp i trädet. Inga problem att ta sig ned.


Ett riktigt charmtroll, som gillar att bli avgudad för det. Här i sällskap i den lilla korgen på skrivbordet.

Mia har utspädda gener av rasen Bombay från sin farmors far. Vi upplever att de medverkat till att forma både kropp och temperament. Hur som helst, Burma och Bombay har mycket lika drag. Vi tror att sprallighet och pratighet kommer från BOM-generna, men det kan ju också vara så att hon är lillasyster.